Migrație sit Joomla

joomla-migrationMigrarea site-ului Joomla - un pas pe care trebuie să îl luați în considerare

Provider înregistrat soluții JoomlaJoomla 1.0 și-a atins sfârșitul vieții în iunie 2009, Joomla 1.5 în septembrie 2012, Joomla 2.5 în decembrie 2014. Nu există mai multe versiuni sau updateuri de securitate pentru aceste versiuni. De fapt, toate versiunile Joomla anterioare Joomla 2.5.28 și versiunile Joomla 3. * înainte de ultima versiune oficială (3.9.12 în acest moment) sunt vulnerabile. De asemenea, este un fapt cunoscut, că mai mult de 3,5 milioane de site-uri Joomla au fost sparte doar în 2014, majoritatea evenimentelor de securitate având loc pe fondul existenței unor vulnerabilități cunoscute dar nerezolvate din cauza neglijării nevoilor de a face updateurile publicate.

Așa că verificați versiunea dvs. de Joomla! Dacă sunteți deja pe una dintre versiunile 3.*, puteți rezolva problema utilizând funcția de actualizare cu un singur clic pentru a obține cea mai recentă versiune stabilă. Dacă aveți oricare dintre versiunile anterioare, trebuie să planificați să migrați - și rapid.

Nu este necesar să migrați doar din motive de securitate. Joomla s-a îmbunătățit dramatic de-a lungul anilor, o migrare vă permite să accesați noile caracteristici, cum ar fi structura de conținut îmbunătățită, un backend curat, rapid și pregătit pentru a fi utilizat pe mobil, construit avînd în vedere ușurința modificărilor pentru conținut, înbunătățit cu noul sistem integrat de etichetare și, în general, responsiv - fiind pregătit deja cu motorul Bootstrap.

Noul Joomla Extensions Directory găzduiește peste 8000 de componente și extensii selectate manual, verificate, updatate complet pentru noul motor (dintre care 15+ de extensii construite de noi).

Dacă sunteți un dezvoltator versat în Joomla, puteți efectua migrația pe cont propriu, dar majoritatea proprietarilor de site-uri nu au expertiza, timpul sau ambele pentru a face un salt atât de mare pe cont propriu. În general, cu cât mai multe extensii mai vechi și conținut mai bogat are site-ul dvs., migrația va fi mai complicată și este posibil să riscați să pierdeți o parte din datele dvs., activele SEO, sau alte lucruri pe care doriți să le păstrați.

Suntem aici pentru a vă ajuta în acest demers, migrăm site-uri Joomla de când s-a întâmplat separarea dintre Mambo și Joomla (practic am făcut prima noastră migrare de la Mambo la Joomla la sfârșitul lunii septembrie 2005, cu numai câteva zile după apariția Joomla 1.0), iar în calitate de creatori și întreținători ai site-ului Joomla-Tips.org am demonstrat deja, că cunoaștem acest CMS din interior. Așadar, dacă aveți nevoie de un guru autentic Joomla pe care să îl angajați, iată-ne!

Ce mă va costa acest pas?

Este greu de răspuns la întrebarea aceasta. Datorită versatilității Joomla, fiecare site construit pe acest CMS este unic, deci, în mod evident, costurile de migrare variază în funcție de complexitatea site-ului. Site-urile mici și simple (cu puține și simple extensii) construite cu un Joomla relativ recent, codat corespunzător ar putea costa undeva în jur de 300-450 €. Pe măsură ce complexitatea crește și versiunea CMS utilizată este mai veche, prețurile cresc în mod natural. Deci site-urile de complexitate medie ar putea costa între 500-750 EUR. Site-uri mari și complexe (site-uri cu comerț electronic, extensii comunitate și extensii CCK precum K2) încep de la 1000 €. Site-urile cu componente ”homegrown”, funcții suplimentare, care nu sunt direct suportate de Joomla (ca de exemplu cele care se conectează la alte baze de date sau care îndeplinesc funcții non core Joomla) pot costa și mai mult. Dar avem cunoștințele necesare și deținem expertiza pentru a face față majorității situațiilor, inclusiv construirea de componente Joomla personalizate, dacă este nevoie.

Ce se întâmplă dacă am deja un contract de securitate Joomla / găzduiesc site-ul cu dvs.?

Acesta este un mare avantaj. Cunoaștem site-ul dvs. din interior, așa că vă puteți aștepta la o migrație rapidă și un preț excelent pentru migrare!

Ce se întâmplă dacă am un site Joomla 2.5? Mi s-a spus că este sigur!

Este ... și nu este. Este în mod evident o diferență clară între migrarea diferitelor versiuni Joomla. Migrarea de la Joomla 2.5 la 3.* este considerată o mini-migrare - deci, mai mult, decât o simplă actualizare, dar în general mai simplă decât o migrare de la Joomla 1.5, de exemplu. Dar mai întâi trebuie să faceți upgradeurile posibile înăuntrul familiei Joomla 2.5, atât pentru componentele folosite, cât și pentru nucleul Joomla, așa cum este descris destul de clar de echipa de dezvoltatori de bază din acest articol. Nu am prea multe de adăugat la raționamentul lor.

Deci, întrebarea nu este DACĂ trebuie să migrezi, ci CÂND o vei face. În timp, ar trebui să adăugați cele mai recente corecții disponibile și să fiți sigur, să aveți cea mai recentă versiune oficială Joomla 2.5 stabilă (Joomla 2.5.28).

OK,am prins ideea, ce trebuie să fac?

Migrarea unui site Joomla începe cu planificarea. Înainte de a contacta un profesionist, va trebui să luați acel proverbial creion și foaia de hârtie și să vă gândiți la întrebări cheie pe care un profesionist le va pune:

vrei să păstrezi designul?

Probabil că nu, mai ales dacă site-ul este mai vechi și nu este prietenos cu mobil / responsiv. Dar s-ar putea să doriți să păstrați cât mai mult din elementele de pagină existente - așadar, încercați să faceți un inventar a ceea ce doriți să păstrați și a ceea ce poate fi / ar trebui să fie lăsat afară din procesul de migrare.

vrei să păstrezi TOATE caracteristicile site-ului?

De asemenea, ar putea exista părți ale site-ului de care nu mai aveți nevoie, dar în același timp este posibil să doriți funcții noi.

care sunt caracteristicile / funcționalitățile cheie pe care doriți să le păstrați?

Pregătiți-vă pentru eventualitatea în care componenta / modulul / pluginul dvs. preferate nu mai este disponibil și va trebui să fie înlocuit!

care sunt datele cheie pe care doriți să le păstrați?

Pot fi multe lucruri, începând cu datele colectate de-a lungul anilor cu o componentă statistică Joomla, conturi de utilizatori care nu au fost folosite de ani de zile, alte lucruri pe care poate doriți să le aruncați cu această migrare. Sau pot fi altele, pe care le doriți a fi păstrate, ”la o adică”.

care sunt paginile dvs. de destinație cheie?

Păstrarea activelor SEO este un punct cheie al oricărui proces de migrare. Paginile cheie sunt prioritare într-un proces de migrare.

Dar nimeni nu poate garanta un succes 100% - mai ales pe site-uri mai vechi, mai mari. Trebuie să-ți identifici elementele cheie și trebuie să te concentrezi asupra lor.

Acum puteți continua!

Dacă sunteți un dezvoltator priceput Joomla, acesta poate fi un proiect simplu, dar dacă nu aveți timp sau doriți doar un profesionist pentru a face acest lucru la o calitate profesională, vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă.

Păstrați la îndemână datele colectate mai sus și nu ezitați să ne contactați. Vom analiza site-ul dvs. GRATUIT. Avem nevoie de acces Super Administrator în acest scop. Echipa noastră va reveni cu o estimare în câteva zile.

Rezervăm timp pentru a studia și analiza FIECARE site care solicită o ofertă, astfel că în unele cazuri aceste demersuri pot dura până la o săptămână.