Altele

Alte preocupări

Bineînţeles, suntem polivalenţi Hihihi aici poţi avea o idee despre celelalte preocupări de ale noastre!

Sysadmin's ParadisePentru start, câteva proiecte în diferite faze de derulare

Crezi că ne ocupăm numai de calculatoare/Internet?

 

Hochei

Da, am fost implicați direct în nașterea cărții și documentarului scriitorului și rockerului canadian Dave Bidini despre hocheiul în locuri inimaginabile pentru un fanNHL (printre care si hocheiul din secuime) oferind sprijin logistic, informații, translații, organizare de evenimente și tot ce presupune un demers complex ca acesta. De fapt primul site dedicat hocheiului din Miercurea-Ciuc și echipei Csíkszeredai Sport Club (care, de fapt a fost primul site dedicat acestui sport minunat din România) a fost în întregime creat, menținut si dezvoltat în exclusivitate de către noi, între 1997-2008, iar între 2006-2009 am fost unul dintre co-autorii paginii dedicate celelaltei echipe locale HC Csíkszereda pînț la desființarea acestuia, am făcut parte din comitetul de organizare a aniversării de 75 de ani de la înființarea primei echipe în anul 2004 coordonând organizarea expoziției comemorative din cadrul Muzeului Județean si fiind coautor al cărții dedicate evenimentului. Timp de mai mult de 12 ani am făcut eforturi susținute pentru a face cunoscută pe plan mondial a tradițiilor hocheistice din Secuime, concretizțndu-se cu obținerea unor granturi pentru echipe locale din partea NHLPA (NHL Players Association) și căteva articloe în revista oficială a Cupei Stanley, Face-Off magazine, contribuții în baza de date Eurohockey.net și alte baze de date similare, ca situl dedicat hocheiului romțnesc întreținut timp de peste zece ani de către entuziastul suedez Stefan Kreuger, precum și în alte foruri și forumuri similare (primind câteva bodychecuri serioase printre altele LOL).

Translaţii

De asemenea, din categoria Altele s-a dezvoltat o parte importantă a activității noastre, activitatea de translații, în primul rănd din engleză în maghiară și românâ, dar nu numai! Totul a pornit de la nevoia de a avea software și aplicații pentru a susține activitatea noastră de bază, dar am fost luați de val. În potofolioul nostru apar subiecte de la software open source până la legislație EU, manuale de pilotaj, cursuri universitare scrise de profesori japonezi pentru studenți maghiari, pagini web, texte pentru scrisori personale și documente oficiale (suntem autorizați!)

Localizări software

Am localizat mai multe tipuri de software, de la aplicații mici pe smartphone la aplicații comerciale importante. Douî exemple numai:

  • ATLAS - pachetul de software lider de piață în Romănia pentru taxe locale.
  • Report Magic - pluginul freeware preferat al specialiștilor de analiză a traficului siturilor web.

Internet-building

Fura, mi? Lehet, nem gondoltál még rá, de bármilyen furcsának is tűnik, valakinek a piszkos munkát is el kell végeznie. Ha beírod a keresőbe a "Határon túli magyarok" kifejezést, természetesnek tartod, hogy találsz hasznos, értékelhető információt. Ha honlapot akarsz, bármikor találsz hozzá ingyenes tartalomkezelő rendszereket, hasznos - ingyenes - kütyüket, tanácsot, információt. Kiváncsi vagy valamire? Természetesen rákeresel a neten, és megtalálod. Pedig ez egyáltalán nem ennyire természetes. Az viszont csak természetes, hogy mi ott vagyunk/voltunk a háttérben! A 8 éves dmoz.org önkéntesség, a Mambo és Joomla tartalomkezelő rendszerekhez (és nem csak) hozzátett több tízezer sornyi GPL licenc alatt kiadott forráskód, a Joomla felhasználók egyik kedvenc tipp-forrásának a fenntartása, több, mint ezer honlap, amit létrehoztunk, belematattunk, karbantartottuk, népszerűsítettünk vagy csak egyszerűen kijavítottunk, feljogosít erre a kijelentésre.

Tudod mit? Ezek után megtörténhet, hogy kedvet kaptál rá, és le akarod tölteni az Internetet? Bármilyen meglepő, itt megteheted!

Poveste (cu final trist)

Kiváncsi lettél? Többet akarsz tudni rólunk? Akarod tudni, honnan ez a sokrétű indíttatás? Akarod tudni, hogy hol és hogyan kereste meg (valamikor 2004 novemberéig) a kenyérrevalót egy erdélyi számítástechnikai kisiparos? Nézz utánna!