Egyéb

Na persze, azért egyébbel is foglalkozunk Hihihi ennek a melléktermékeivel találkozhatsz itt!

Sysadmin's ParadiseElsőnek mindjárt egy pár, fejlesztés alatt álló munka

  • Számítógépes hálózatok - oktatási segédlet a Babes-Bolyai egyetem csíkszeredai Informatikai Kollégiuma hallgatói számára.
  • És egy másik segédanyag, ezúttal Internetes kommunikáció és biztonság témakörben, még csak félkész állpotban,   itt! 
  • Készül a harmadik is, ezúttal a Sapientia Egyetem csíkszeredai hallgatói számára, Bevezetés az Internet használatába címmel.

És hogy lásd, nem csak magunkra figyelünk!

 

Hoki

Na igen, benne voltunk nyakig Dave Bidini kanadai hoki író és rockzenész csíki hokiról (is) írt könyvének és dokumentumfilmjének az elékészületeiben, az anyaggyűjtésben, szervezői háttérmunkában, tolmácsként, adatközlőként, mindenesként. Mellesleg - vagy nem egészen mellesleg - A Csíkszeredai Sport Club hokicsapat első honlapjának (mellesleg az első, romániai hokival foglalkozó honlap) a készítői és fenntartói voltunk, 1997-től egészen 2008 augusztusáig, az utóbbi három évben, 2006-tól meg a városi rivális, a HC Csíkszereda honlapjánál bábáskodunk, komoly részt vállaltunk a csíkszeredai jégkorong 75 éves évfordulójának a megrendezésében 2004-ben (egész pontosan a Csíki Székely Múzeumban megrendezett kiállítás és az emlékkönyv előkészületeiben), amit a rendezők emléklappal honoráltak, évekig tevékeny részt vállalva ugyanakkor a csíki hoki nemzetközi népszerűsítésében, fórumokon, Stefan Kreuger svéd-román hokilapján, az Eurohockey.net-en és más hasonló fórumokon.

Fordítás

Szintén ebbe a kategóriába tartozik a fordítás, elsősorban angolról magyarra, de más nyelv-párosokról is lehet szó, kérdezz rá! Fordítottunk már - majdnem - mindent, EU-s joganyagtól pilótakézikönyvön át japán professzorok által magyar diákoknak leadandó környezetvédelmi egyetemi kurzusig. Próbálj ki, jók, gyorsak és olcsók vagyunk!

Szoftver-honosítás

Több, különböző kategóriájú szoftvertermék magyarítását végeztük el. Íme a példa kedvéért egy-egy munka a skála két végéről:

  • ATLAS - a helyi adók számítására, nyilvántartására és az Internetes adófizetésre szolgáló, Romániában piacvezető programcsomag.
  • Report Magic - a webszerver statisztikákat készítő freeware csomag.

Internet-építés

Fura, mi? Lehet, nem gondoltál még rá, de bármilyen furcsának is tűnik, valakinek a piszkos munkát is el kell végeznie. Ha beírod a keresőbe a "Határon túli magyarok" kifejezést, természetesnek tartod, hogy találsz hasznos, értékelhető információt. Ha honlapot akarsz, bármikor találsz hozzá ingyenes tartalomkezelő rendszereket, hasznos - ingyenes - kütyüket, tanácsot, információt. Kiváncsi vagy valamire? Természetesen rákeresel a neten, és megtalálod. Pedig ez egyáltalán nem ennyire természetes. Az viszont csak természetes, hogy mi ott vagyunk/voltunk a háttérben! A 8 éves dmoz.org önkéntesség, a Mambo és Joomla tartalomkezelő rendszerekhez (és nem csak) hozzátett több tízezer sornyi GPL licenc alatt kiadott forráskód, a Joomla felhasználók egyik kedvenc tipp-forrásának a fenntartása, több, mint ezer honlap, amit létrehoztunk, belematattunk, karbantartottuk, népszerűsítettünk vagy csak egyszerűen kijavítottunk, feljogosít erre a kijelentésre.

Tudod mit? Ezek után megtörténhet, hogy kedvet kaptál rá, és le akarod tölteni az Internetet? Bármilyen meglepő, itt megteheted!

Mese (keserű) habbal

Kiváncsi lettél? Többet akarsz tudni rólunk? Akarod tudni, honnan ez a sokrétű indíttatás? Akarod tudni, hogy hol és hogyan kereste meg (valamikor 2004 novemberéig) a kenyérrevalót egy erdélyi számítástechnikai kisiparos? Nézz utánna!